Het enige dat ik hoefde te doen, is luisteren naar wat m’n hart zei

 

Toen ik een jaar geleden m’n baan opzegde was dat best spannend. Als alleenstaande ouder, voelde die keuze lang niet als mogelijk. Er hing te veel van af. Datzelfde gevoel had ik bij m’n scheiding 5 jaar geleden. Niet mogelijk, er hing te veel van af. 

Beide beslissingen voelden juist aan, beter gezegd, het enige juiste om te doen. Het was geen keuze, alleen de keuze om naar m’n hart te gaan luisteren. En ondertussen fluisterde die allang niet meer, maar gilde en schreeuwde tegen me.

 

M’n gedachten werkten belemmerend, hielden me daar waar ik was. Het kon niet, er hing te veel van af. En ik ondersteunde díe angst met allerhande redenen. In mijn gedachten maakte ik gras roze, de lucht pimpompaars met groene stippen. Best mooi, vond ik. Ik durfde gewoon niets anders te denken, ook al zag ik dat gras zo nu en dan best groen was en de lucht blauw met witte wolken. 

 

Ondanks je angst durven luisteren

 

Nooit had ik kunnen vermoeden dat m’n leven na die angstaanjagende momenten voor die beslissingen zo uit zou pakken. Dat m’n leven na de scheiding niet in alles makkelijker is geworden, dat is een feit. Dat we t ongelooflijk goed doen met elkaar ook. En dat er ruimte is gekomen om te zijn die ik ben, da’s ook duidelijk en zalig! 

 

Ik was daar nog niet toe in staat toen ik als 19-jarige met m’n ex-man van start ging en de 21 jaar die volgden waren nodig om te ontdekken dat dát voor mij wel nodig bleek. Écht volwassen worden, zo voelde het. Mijn pad onbelemmerd mogen volgen. Het duurde een tijd voordat ik zoveel vertrouwen in mezelf kreeg. 

 

Een nieuw carrièrepad gaan lopen als lifecoach was onvermijdelijk, ook het keurslijf van loondienst moest ik kwijt. Een jaar later kijk ik terug op een ongelooflijke groei. Ik heb mezelf voor de leeuwen geworpen in meerdere opzichten. Nooit eerder was ik zo zichtbaar en legde ik m’n hart en ziel op tafel, m’n masker af. Dit is wie ik ben en je houd ervan of je doet t niet. Het is oké. Ik ben oké, meer dan dat. En dát, zijn we allemaal, ook jij! 

 

Dat is misschien de mooiste ontdekking. Je bént mooi, volledig vrouw en krachtig. En ja, soms heb je dat zelf nog niet door. Net zoals ik dat ook lange tijd niet doorhad. Door m’n verhaal te delen met je, hoop ik dat jij voelt dat er ook iets groeit in jou, dat z’n weg naar buiten probeert te vinden (nee, geen baby:) En omdat het zo spannend is en vaak ongemakkelijk, is dát waarin ik met je mee kan lopen. 

 

Luister nu, naar je gevoel, naar wat je hart fluistert, misschien wel schreeuwt. Is dit t pad dat je samen met me wilt gaan? Ik ben er voor je. MAIL me, dan hoor je van me.

 

Dit is jouw moment, je mag ontdekken én genieten terwijl je dat doet!

 

ps. naar je hart luisteren is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan vrouwen, ook al zijn zij het waar ik me op richt. Als man zijnde is dat net zo belangrijk. Wil je met me overleggen of ik hierin voor jou de juiste ben, MAIL me, dan neem ik contact met je op.